Tuesday 11 March 2008

Πάρτε το επιτέλους χαμπάρι: Είμαστε με τον Γιώργο, γιατί τον λένε Γιώργο, όχι γιατί τον λένε Παπανδρέου!

Ο stefan γράφει ένα καταπληκτικό κείμενο-απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι "ο Γιωργάκης δεν τραβάει".

http://thelonapo.blogspot.com/2008/03/blog-post_1177.html

Πριν σχολιάσω, θα παραθέσω ένα μικρό αποσπασμα:

"Όλοι εσείς χτυπάτε σήμερα με απίστευτη ευκολία και συνάμα λύσσα τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας στο αίμα σας σταλινικά κατάλοιπα να καθορίζουν το πως θεωρείτε έναν κομματικό ηγέτη, γουστάρετε έναν αρχηγό να σας έχει με το βούρδουλα, να σας δίνει γραμμή που δεν τολμάτε να αλλάξετε ούτε τελεία. Να σας επιβάλλει το θέλω του χωρίς σκεπτικό , χωρίς διάλογο, να σας διαγράφει όταν διαφωνήσετε , αν τολμήσετε ποτέ να διαφωνήσετε. Είσαστε στον προηγούμενο (για να μην πω στον προπροηγούμενο) αιώνα! Δεν αντέχετε έναν ηγέτη που βάζει τον άνθρωπο και το διάλογο πάνω απο όλα. Που προτείνει τη συλλογικότητα κόντρα στην μονολιθικότητα, την ανατροπή απο τα κάτω κόντρα στη γραμμή απο τα πάνω, το κόμμα των πολιτών κόντρα στο κόμμα των αυλικών, την πολιτική της κοινωνίας κόντρα στην πολιτική της νομενκλατούρας. Και τον χτυπάτε με μανία μεγαλύτερη απο αυτήν των πολιτικών του αντιπάλων, μεγαλύτερη απο αυτή των συμφερόντων που βλέπουν ότι κινδυνεύουν απο την παρουσία του, μεγαλύτερη από όλους αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Είστε τελικά κι εσείς μέρος αυτών που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα!"


Βιάζονται πολλοί να θάψουνε το ΠΑΣΟΚ. Άλλοι βλέπουν διάλυση, άλλοι το βλέπουν 3ο κόμμα. Και φυσικά ένας είναι αυτός που χαίρεται πραγματικά για όλα αυτά: η Νέα Δημοκρατία.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι δημοσκοπήσεις χτυπάνε καμπανάκι στο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο, αλλά ας εστιάσουμε στο ΠΑΣΟΚ). Διαβάζουν, αλήθεια, όλοι αυτοί που μιλάνε για το τέλος του ΠΑΣΟΚ τις δημοσκοπήσεις ΣΩΣΤΑ;

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις, στις ηλικίες 18-30 το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα! Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι τρίτη με 18%!!! Αν κάποιος αργοσβήνει, λοιπόν, αυτή είναι η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ όπως δείχνει αυτή η δημοσκόπηση έχει μέλλον.

4 comments:

theodore said...

ΜΈΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "KEEP WALKING".

Georgios said...

Φίλε μου, διάβασα και το μπλογκ σου και ένα έχω να πω.

Το Κίνημα αποφάσισε τον Νοέμβρη. Αυτό φαίνεται ότι κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί.

Όποιος έχει πρόβλημα με τον Γιώργο, έχει πρόβλημα με το Κίνημα και την απόφασή του ότι με κάθε κόστος θέλουμε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Τέρμα στους παλαιοκομματισμούς και τους Προέδρους/Πρωθυπουργούς από μηχανής θεούς.

Όποιος, λοιπόν διαφωνεί με αυτή την τόσο σημαντική επιλογή του κινήματος είτε ας αποχωρήσει είτε ας περιμένει να εκφράσει τις απόψεις του σε ένα συνέδριο, στην επόμενη εκλογή προέδρου ή δεν ξέρω τι.

Έως τότε με σεβασμό όμως στο Κίνημα και στον Πρόεδρο που αυτό επέλεξε.

Γιατί οι υπονομευτές δεν έχουν δικαίωμα να ζητάνε τα ρέστα από κανέναν.

Anonymous said...

Σύντροφε moderator:

Σε αυτές τις ηλικίες μία ζωή πρώτο ήταν το ΠΑΣΟΚ (και γενικώς τα αριστερά ή θεωρούμενα αριστερά), μην το πλασάρουμε και ως επιτυχία του Yiorgo αυτό. Είναι η έμφυτη τάση του νέου προς αντίδραση και αλλαγή. Αλλά είναι λάθος η πρόβλεψη ότι αυτή η γενιά θα φέρει τη μελλοντική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, γιατί... οι ίδιοι αυτοί αριστερίζοντες νέοι μόλις πατήσουν τα 30 και δουν τη "γλύκα" της καθημερινότητας, αρχίζουν να ολισθαίνουν δεξιότερα (ξεκινάμε με ένα Σημιτικό ΠΑΣΟΚ μέχρι τα 40 ας πούμε), και δεξιότερα, και δεξιότερα, μέχρι που φτάνουν στη δύση της ζωής τους στο ΛΑΟΣ :)

Επί της ουσίας τώρα, ούτε το προϊόν ΠΑΣΟΚ πουλάει, ούτε το προϊόν Yiorgo πουλάει. Το δεύτερο σίγουρα δεν ευθύνεται για το πρώτο (και ο χειρότερος αρχηγός δεν μπορεί να βυθίσει τόσο ένα κόμμα αν το ίδιο όχι απλώς τα έχει κάνει σκατά αλλά δεν έχει και διάθεση να αλλάξει). Πιο δύσκολο να απαντηθεί είναι το ερώτημα αν το πρώτο ευθύνεται για το δεύτερο. Μπορεί ένα τόσο άθλιο κόμμα να φθείρει έναν αρχηγό; Βεβαίως μπορεί, αλλά αυτό εξαρτάται κυρίως από τον αρχηγό. Αν θέλεις τη γνώμη μου, ο Yiorgo δεν έχει προσωπικά αντίβαρα την κατρακύλα, γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που γενικώς αποκαλείται "χαρισματικός ηγέτης", δεν μπορεί να μιλήσει (εδώ δεν χωράει ο ελάχιστος αντίλογος, είναι μαζοχιστικό να προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις ομιλία του στο Βουλοκάναλο), δεν πείθει ότι μπορεί να επιβληθεί σε κανέναν (σε μία Ελλάδα που -καλώς ή κακώς- λειτουργεί μόνο με "δικτάτορες"), αλλάζει για πολλά θέματα γνώμη ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος (ή -γκουχ-γκουχ- τα amerikanakia σύμβουλοί του) κλπ. Ναι, ίσως έκανε για τη Σουηδία. Για την Ελλάδα *δεν* κάνει (θες να το πεις "Η Ελλάδα δεν κάνει για αυτόν"; Ίδιο το αποτέλεσμα). Ας το πάρουμε απόφαση και ας αφήσουμε την φαμίλια να ξεκουραστεί μετά από δύο γενιές πρωθυπουργίας. Ένα καλό μπορεί να κάνει με τη δύναμη του επωνύμου του: Να ξεκινήσει τον *ουσιαστικό* καθαρισμό του βόθρου που του κληροδότησε ο Σημίτης, ώστε μεσοπρόθεσμα το κακόφημο σήμερρα μαγαζί να αποκτήσει ξανά εκλεκτή (και αρκετή) πελατία. Πρόσχωμεν.

hono-gr said...

Giasou Giwrgo Se eyxaristw gia thn episkepsh sto blog mou kai andapodidw. Gia to asfalistiko den 8elw na anoixsoume kouvenda giati den mas ftanoun 10 blog. Oi pronomiouxoi den einai pronomiouxoi giati plirwnoun gia ayto alla giati kapote eixan meson gia ayto. Ekei einai to prob kai h koinwnikh adikia. Opote grafeis sxolia sto blog vaze th diey8insh tou blog sou opws ekanes meta ginete link kai se vriskei opios 8elei eykola me ena aplo klik
Ayta Diavase kai kati allo edw, perimenw tis apopseis sou
http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/ta-arpaxane-makhs-themos-koitaxte-ta-halia-toys.html