Ο Ναπολέων έλεγε ότι "η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και αιώνια". Ο Ελληνικός λαός το αποδεικνύει περίτρανα. Είναι θαύμα (ελληνικό) πως μπορεί μια κυβέρνηση των κουμπάρων, των ομολόγων, των ζαρντινιέρων και των ασύμμετρων απειλών, μια κυβέρνηση που έκαψε την Ελλάδα να επανεκλέγεται. Πως γίνεται αυτό το 41.8% να εμπιστεύεται και πάλι τους ανίκανους, τους ψεύτες, τους ληστές και τον υποκριτή πρωθυπουργό τους;
Είναι απλό: δεν τους εμπιστεύεται. Η ΝΔ κέρδισε μετά βίας την αυτοδυναμία με τα ρουσφέτια και τα βολέματα. Υπάρχει ένα ποσοστό "Ελλήνων" που έχει συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ βολεύει "τα δικά της παιδιά", οπότε φρόντισαν να προσκοληθούν σε αυτήν.
Πόσο θλιβερά είναι αυτά τα άτομα αλήθεια; Πόση έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτοσεβασμού, ήθους ώστε να γλύφουν υποψήφιους βουλευτές για μια 8μηνη σύμβαση; Για μια θέση 500 ευρώ στο Δήμο. Λες και το 8μηνο ή με τα 5 κατοστάρικα σώθηκαν. Αλήθεια τόσο ηλίθιοι είναι που δε βλέπουν ότι με ΝΔ θα παίρνουν 500 ευρώ και θα πληρώνουν 1500 σε φόρους;!
Τι να πει κανείς για το αυτό το 5.5% που εγκατέληψαν το δικομματισμό για να διαμαρτυρηθούν και πήγαν στο ΚΚΕ και στο Συνασπισμό. Αυτή έδωσαν τη νίκη στη ΝΔ. Αν ονειρεύονται ως εναλλακτικό του δικομματισμού μια διασπασμένη και αδύναμη κεντροαριστερά και μια ΝΔ που θα παίρνει σε κάθε εκλογές την κυβέρνηση εξαιτίας της ηλιθιότητας της αριστεράς, τότε τι να πω; Απλά κάνουν πλάτες στη Δεξιά! Και επομένως αντιλαϊκή πολιτική.
Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν. Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου όσο υπάρχει η Δεξιά στην Ελλάδα, ενωμένη, ως ισχυρός πόλος η λύση είναι μία και μόνο: ένας αντίπαλος ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κεντροαριστερά.
Ο Αλαβάνος συνεχίζει να φέρεται έξυπνα. "Ξέρουμε ότι είναι δοκιμή", είπε. Το δε ΚΚΕ στον κόσμο του. Νομίζει ότι το 2.5% που πήρε από το ΠΑΣΟΚ είναι προλαιτάριοι που ξύπνησαν.
"Θα κινηθούμε και μετά τις εκλογές ενωτικά", είπε ο Αλαβάνος. Αναρωτιέμαι αν δεν έπιανε αυτοδυναμία η ΝΔ (που λίγο ήθελε, μόλις 2 βουλευτές της την εξασφαλίζουν), αν θα συνεργαζόταν ("ενωτικά") με το ΠΑΣΟΚ. Αν όχι, θα έδειχνε ότι κι αυτός κάνει πλάτη στη Δεξιά. Και στις επόμενες εκλογές θα ξεφούσκωνε το 5% όπως έγινε το 1996.
Και αφού περιλάβαμε όλους τους ηλιθίους, δεξιά και αρίστερά, πάμε τώρα και στους ηλιθίους του κέντρου. Στο ΠΑΣΟΚ. Μα νομίζουν δηλαδή ο Βενιζέλος και οι γελοίοι που έπεσαν με τα μούτρα να τον στηρίξουν (πλην του Λοβέρδου όλοι άλλοι καμμένα ήδη χαρτιά) ότι ο κόσμος πιστεύει ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα αρχηγού;
Δηλαδή ο μπουχέσας (aka Καραμανλής) που έτρωγε 8 χρόνια τη σκόνη του Σημίτη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία (και με το που έπεσε το ΠΑΣΟΚ και ανέβηκε η ΝΔ ξαφνικά έγινε ο καταλληλότερος) ήταν πρόβλημα για τη ΝΔ; Τότε γιατί τον ανέχτηκαν 8 χρόνια υπομονετικά μέχρι να πάρει τις εκλογές και τώρα τον έχουν θεοποιήσει κιόλας;
Αυτές οι εκλογές χάθηκαν εξαιτίας των ομαδούλων και όχι του Παπανδρέου. Οι ύαινες της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ροκανίζουν την καρέκλα του Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, γιατί ξέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ ενός Παπανδρέου, ομαδούλες και λαμόγια δεν έχουν θέση.
Λυπάμαι πολύ, γιατί η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Το 2013 τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στερεύουν. Και ήδη η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να απορροφήσει το Γ' ΚΠΣ (μόλις 66% απορροφητικότητα). Η νέα, αδύναμη, κυβέρνηση της ΝΔ των 152 βουευτών είναι βέβαιο ότι δε θα τολμήσει καμία ριζική αλλαγή. Η κατάσταση με μια κυβέρνηση που παραπαίει και μια χώρα ακυβέρνητο καράβι θα συνεχιστεί μέχρι την τελική πτώση του Καρμανλή.
Και η Ελλάδα δε θα χάσει μόνο χρόνο, δε θα χάσει μόνο το Δ' και τελευταίο Κοινωτικό Πλαίσιο Στήριξης. Αλλά θα χάσει και μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Να εξομοιωθούν οι ελληνικοί θεσμοί με τους ευρωπαϊκούς. Στην Ολλανδία μένω και βλέπω ότι όλα όσα πρότεινε ο Παπανδρέου στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι θεσμοί που ήδη δουλεύουν χρόνια στην Ολλανδία και γενικά στη Β. Ευρώπη με επιτυχία.
Αλλά οι Έλληνες επέλεξαν ρήτορες (Καραμανλής, Αλαβάνος) που κάνουν πλάτες σε ληστές (ομόλογα, γαλάζιες σύνεντεύξεις, ασύμμετρες απειλές) αντί ενός σοβαρού Ευρωπαίου πολιτικού με σύγχρονο ευρωπαϊκό όραμα, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αλλά όπως είπε και ο Αϊνστάιν: "Δύο πράγματα μόνο είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν".
13 comments:
Θα είχες δίκιο για όσα λες μόνο αν ίσχυε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κι αυτό ένα συντηρητικό κόμμα εξουσίας, ίδιο και απαράλλαχτο με τη ΝΔ.
Από τη στιγμή όμως που προώθησε και προωθεί παρόμοιες πολιτικές, και ανέχθηκε και ανέχεται τη ρεμούλα, την ατιμωρησία και τα σκάνδαλα των δικών του μελών, δεν έχει καμιά διαφορά.
Δυστυχώς, το πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα κομμάτων, αλλά πρόβλημα ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, από τη νομοθεσία μέχρι τα πρόσωπα όλων των κομμάτων, μέχρι τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων.
Είναι σαν να βρισκόμαστε πίσω από τον κόσμο...
Πρέπει να ξυπνήσουμε και να γίνουμε πιο επιθετικοί ως πολίτες. Να μην αφήνουμε τίποτα να ξεχνιέται ή να περνά απαρατήρητο, αλλά να το κυνηγάμε και να το καταδικάζουμε.
Αυτό χρειάζεται για να συνέλθει το σκηνικό. Και δυστυχώς για τους τεμπέληδες ανάμεσά μας, όλα αυτά απαιτούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ δράση.
Μπράβο πάντως Γιώργο, που προβληματίζεσαι και ανησυχείς.
Έλλειμμα ανανέωσης και στρατηγικής, ασάφεια και αστάθεια πολιτικών προτάσεων, διάρρηξη των
δεσμών με στρώματα της κοινωνίας που είχαν ταυτιστεί ιστορικά με το ΠΑΣΟΚ αλλά και πρόβλημα ηγεσίας στο πρόσωπο του
Γ. Παπανδρέου είναι οι λόγοι που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην ήττa.....
Υπομονή άλλα 4 χρόνια..Αλλά εσύ τι σκάς?Λες και θα είσαι εδώ να τα ζεις...Θα τα βλέπεις από μακριά,ελπίζοντας καποια μέρα η Ελλάδα να γίνει καλύτερη....Θα γίνει κάποια στιγμή...Αλλά δεν ξέρω αν θα ζούμε για την δούμε.... (!..Α..!)
Αγαπητέ luxus δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα "συντηρητικό κόμμα" και μάλιστα "ίδιο και απαράλλακτο με τη ΝΔ".
Αν το πίστευα δε θα είχα καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης σου συνιστώ να αλλάξεις κι εσύ άποψη, γιατί αν ισχύει αυτή σου η άποψη θα πρέπει να παραδεχτείς ότι το 80-85% των Ελλήνων που ψηφίζει συνήθως αυτά τα δύο κόμματα ανήκει στη συντηριτική παράταξη. Και κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα ήταν θλιβερό να ισχύει.
Η δεύτερή σου παράγραφος με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο και την επικροτώ.
Φίλε anonymous, δεν αναγνωρίζω πρόβλημα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας σύγχρονος ευρωπαίος πολιτικός παγκοσμίου κύρους και φήμης. Αν οι Έλληνες δεν τον γουστάρουν είναι καιρός αυτοί να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν και όχι αυτός να αναπαλαιωθεί!
Οι πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρες. Παρουσιάστηκαν 6 μήνες πριν τις εκλογές. Υπήρχαν στο διδίκτυο, υπήρχαν στις επί μέρους νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ, μοιράστηκαν μέσω των κυριακάτικων εφημερίδων σε όλους τους Έλληνες, παρουσιάστηκαν πολλάκις από την τηλεόραση. Αν ήταν αυτό το πρόβλημα, τότε η ΝΔ που δεν είχε καν πρόγραμμα(!) δε θα έπαιρνε 42%.
Ανανέωση υπήρξε κατά 60% στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον τολμηρό αυτό το ποσοστό. Στρατηγική επίσης υπήρξε: αποδόμηση της εμπιστοσύνης του κόσμου στον Καραμανλή. Εγώ βέβαια διαφωνώ με αυτή τη στρατιγική. Νομίζω ότι ο κόσμος ήταν αρκετά θυμωμένος με τη ΝΔ, ειδικά μετά τις πυρκαγιές. Επομένως το πυρ καταβούληση ήταν περιττό. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να προσκοληθεί στην παρουσίαση του προγράμματός του και μόνο. Και δεν εννοώ μόνο τον πρόεδρο. 3.5 χρόνια τώρα δεν είδα στα κανάλια και κανέναν άλλον να μιλάει, να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμά του. Γι'αυτό και πιστεύω ότι τώρα δεν έχουν δικαίωμα κάποιοι να μιλάνε για ευθύνες του προέδρου.
Εγώ νομίζω ότι σκάω περισσότερο από κάθε άλλον. Σου υπενθυμίζω ότι έφυγα από την Ελλάδα για να γίνω καλύτερος άνθρωπος, για να γεμίσω με εμπειρίες και γνώση και να γυρίσω μια μέρα στην Ελλάδα και να τα θέσω στη διάθεση της χώρας μου και του λαού της. Ως τότε δε μπορώ να την αφήνω να χάνει ευκαιρίες. Διότι μέχρι το 2013 είναι τα λεφτά από την ΕΕ, φίλε μου. Μετά θα μας πούνε "25 χρόνια σας ταίζαμε. Τώρα έχουν άλλοι σειρά" και θα έχουν και δίκιο. Δυστυχώς όμως μέχρι τότε η ΝΔ θα έχει αποτύχει να απορροφήσει 2 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Και θα είναι πολύ αργά.
Θα σας παρακαλέσω στο μέλλον να βάζετε επώνυμα τα σχόλιά σας ή τουλάχιστον να μου στέλνετε κι ένα e-mail να μου λέτε ποιοι είστε γιατί δε θέλω να δημοσιεύω ανώνυμα σχόλια. Όπως βγαίνω εγώ και μιλάω επωνύμως καλό θα είναι να το κάνετε κι εσείς.
Ευχαριστώ.
Γιώργο, έπεσα στο blog σου μόλις σήμερα και εντελώς τυχαία. Περί των εκλογών που αναφέρεις, είχα γράψει μέσα σ' όλα την ημέρα των εκλογών, πως σημασία έχει να ψηφίσουμε κάτι για το οποίο δεν θα μετανιώσουμε αύριο... Το γιατί κέρδισε η ΝΔ και έχασε το ΠΑΣΟΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους όμως και τα αίτια είναι πολλά.
Ήδη βλέπουμε πως πάμε για αλλαγή αρχηγού και ελπίζω και αλλαγή πλεύσης, ή μάλλον πιο σαφή διαφοροποίηση του ιδεολογικού μας στίγματος. Έγραψα πως το σύνθημα "Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα" μπορεί να έχει ξεφτίσει, αλλά οι ιδέες πρέπει και οφείλουν να μείνουν, ασχέτως το ποιος θα είναι στο τιμόνι.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ γι αυτές τις εκλογές είναι το τελευταίο που φταίει, μίας και είχε αρκετές προτάσεις που θα κάναν την Ελλάδα μία πολύ καλύτερη χώρα, αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα δεν έφτασε ποτέ επικοινωνιακά στον κόσμο. Το μόνο που έμεινε ήταν η ρήση του Γιώργου στο debate "τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα. Λεφτά υπάρχουν" και τέτοιες ρήσεις τις έχει χιλιοματακούσει ο λαός.
Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να αναμασάνε την καραμέλα περί "πλειοψηφίας που αποφάσισε", "αλάνθαστου κριτηρίου του λαού" κλπ., κλπ. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Με τον τρόπο που λειτουργούν τα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα, (Ας μην πάμε στην αρχαιότητα, γιατί σην Αθήνα του Περικλή υπήρχαν οι Σκύθες δούλοι που κατέβαζαν με τις κλωτσιές όποιον έλεγε βλακείες από το βήμα της Εκκλησίας του Δήμου, και βέβαια υπήρχε και ο εξοστρακισμός) η μόνη νομιποίηση που δίνεται de jure στον όποιο νικητή είναι η αριθμητική. Δεν είναι ούτε ποιοτική, ούτε ηθική, όχι τουλάχιστον αυτομάτως.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εξουσίας δεν εξασφαλίζονται από την όποια αριθμητική υπεροχή αυτή διαθέτει, αλλά από το ήθος και την πολιτεία του Δήμου (δηλαδή του Δημοκρατικού λαού, που έτσι αντιδιαστέλλεται με τους "ολίγους" και τους "ιδιώτες" (αυτούς που κοιτούν την πάρτη τους). Πραγματική Δημοκρατία χωρίς Δήμο δεν υπάρχει και αυτό είναι ένα εγγενές πρόβλημα του πολιτεύματος, όπως είχε ήδη επισημανθεί από την αρχαιότητα.
Επί της ουσίας, αυτό που υπάρχει στη Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, είναι ένα έλλειμα δημοκρατικής παιδείας, που εκδηλώνεται ως "απάθεια", (είναι δυνατόν π.χ. να μένουν τα σχολεία κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως έγινε πέρσι και να μην αντιδράει κανείς;) "ωχαδερφισμός" ατομικισμός κλπ, έλλειμα που μπορεί να οδηγήσει σε φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες ξεκινάνε με το μηδενιστικό "όλοι το ίδιο είναι."
Και είναι εν τέλει, όπως σωστά το χαρακτήρισες, "ηλιθιότητα". 'Ετσι άλλωστε, αποδίδεται στα ελληνικά η αγγλική εκδοχή της λέξης "idiot(es)".
Οι Έλληνες είχαν μια ευκαιρία, να επιλέξουν, αν όχι κάτι τέλειο, σίγουρα κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, επικράτησε η ισοπέδωση και ο μηδενισμός. Ελπίζω να ξυπνήσουν. Όμως, χρειάζονται βοήθεια. Και εδώ είναι ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων: όχι να ακολουθούν τυφλά τις αντιφατικές συχνά, βουλές ενός όχλου (βλέπε υποταγή στις μετρήσεις της κοινής γνώμης), αλλά να διαμορφώνουν πολιτικές μαζί με το λαό. Και ως προς το τελευταίο, θεωρώ πως ο Γ. Παπανδρέου έχει αδιαμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι βλάκες στη Σοσιαλιστική Διεθνή που τον εξέλεξαν πρόεδρο. Κάποιοι άλλοι είναι (και δυστυχώς, και από το ίδιο του το κόμμα) που δεν τον έκριναν άξιο για πρωθυπουργό.
(Συγνώμη για το μακροσκελέστατο σχόλιο)
"Ο Ναπολέων έλεγε ότι "η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και αιώνια". Ο Ελληνικός λαός το αποδεικνύει περίτρανα"
Ευτυχώς που έχουμε...ηλίθιο λαό (πολύ δημοκράτη σε βρίσκω)! Την αρρώστια που κρύβόταν στο Πασόκ ελπίζω να την πήρες χαμπάρι, με όσα συμβαίνουν μετεκλογικά. Δες το λίγο αντικειμενικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες. Νέος άνθρωπος είσαι.
Φίλτατε ιον,
οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι καθρέφτης του λαού.
Σε παρακαλώ μη μου κάνεις μαθήματα αντικειμενικότητας γιατί αν κάτσω και κάνω κριτική αντικειμενικότητας στο δικό σου κομματικοποιημένο blog δε μου φτάνουν 3 σελίδες σχόλια.
Αντικειμενικός δεν σημαίνει ουδέτερος. Το πρόβλημα υπάρχει όταν κομματικές παρωπίδες εμποδίζουν να δούμε την πραγματικότητα. Και μια που αναφέρθηκες στο (θλιβερό κατα τη γνωμη μου) blog μου, έτσι και το διαβάσεις θα δεις οτι πολλά επιβεβαιώθηκαν και τα παραδέχονται σήμερα ακόμη και άνθρωποι του Πασόκ.
Επίσης θα μάθαινες οτι δεν ψήφισα Νεα Δημοκρατία. Τεσπα, σορυ για την ενόχληση. Be well
Φίλτατε ίον,
εννοείται ότι έκανα μία προσπάθεια να διαβάσω το blog σου. Γρήγορα γρήγορα έπεσα πάνω στη φράση "Απλά, η Νέα Δημοκρατία την δεδομένη στιγμή είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη μεταρρύθμισης".
Αυτό δείχνει ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος και δεν έχει αντιληφθεί ακόμα βασικά πράγματα, οπότε δεν είχε νόημα να διαβάσω λεπτομερώς το υπόλοιπο.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ »
Φίλε Γιώργο να με συχωράς αλλά ζεις στον κόσμο σου .Και αυτό διότι το μονό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στα είκοσι χρονιά ήταν να γεμίσεις το δημόσιο με πρασινοφρουρούς απόδειξη ότι όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ >και εδώ μπαίνει το ερώτημα πως γίνεται να διορίζει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ να ελέγχει την ΑΔΕΔΥ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ με ποσοστά γύρω στα 60% . Αλλά και στους άλλους κρατικούς οργανισμούς το πασοκ παντού πρώτο και στις εκλογές δεύτερο πως γίνετε
Δεν σε τιμά η λέξη μπουχεσας αλλά θα μπω στην λογική σου και σου απαντήσω ότι ο κόσμος που εσύ ουσιαστικά θεωρείς βλάκα και ότι πουλιέται για 500€ προτιμά ένα μπουχεσας παρά ένα βλάκα και μαμάκια που αλλά λέει το πρωί και το βραδύ .Κατά αλλά το ποιος θα βγει στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορά την κοινωνία και φυσικά και εμένα .Αφορά όμως τα ΜΜΕ που πάντα με το ΠΑΣΟΚ τα είχαν καλά
Φίλτατε Ναξιώτη,
Το ότι στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ δε σημαίνει ότι όλους αυτούς τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο. Υπάρχει κάτι που λέγεται ΑΣΕΠ σου υπενθυμίζω. Τουλάχιστον επί ΠΑΣΟΚ. Γιατί επί ΝΔ γίνονται τα αδύνατα δυνατά να παρακαμφθεί και ει δυνατόν να καταργηθεί κιόλας. Αντιθέτως, μπορώ να σου δώσω παράδειγμα από τον τόπο μου, το νομό Κοζάνης όπου οι βουλευτές της ΝΔ κέρδισαν με τα συνθήματα του "όχι άλλες κομματικές προσλήψεις στη ΔΕΗ" και το 93 πριν τις εκλογές προσέλαβαν 3000 άτομα! Αντιθέτως ο Παπανδρέου μετά το 93 όρισε ότι 10 θα παίρνουν σύνταξη, ένας θα προσλαμβάνεται.
Παντού στον κόσμο τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι τα κόμματα των εργατών και των δημοσίων υπαλλήλων. Γι'αυτό άλλωστε στις περισσότερες χώρες τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα φέρουν το τίτλο "Labour party". Αυτός είναι ο λόγος που στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ η ΔΑΚΕ μειοψηφεί, αυτός είναι και ο λόγος που απανταχού στην Ευρώπη τα συντηρητικά κόμματα υστερούν σημαντικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και πλειοψηφούν στην περιφέρεια.
Εγώ μέχρι στιγμής έχω δει τον Παπανδρέου να τηρεί τις δεσμεύσεις του, ενώ τον Καραμανλή να λέει συνεχώς ψέματα στον ελληνικό λαό. Αλλά κρίνουμε και ανόμοια πράγματα. Ας δούμε και τον Γιώργο πρωθυπουργό και τότε θα συγκρίνουμε.
Λες ότι ο Αλαβάνος φέρεται έξυπνα. Συμφωνώ αλλά δεν το αποδίδω σε αρχηγική στόφα. Οφείλεται κατά τη γνώμη μου στο ότι οι αριστεροί αυτού του είδους είναι καλοπερασάκηδες. Τον συμπαθώ σαν πολιτικό, όμως νομίζω ότι φέυγει τώα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πάνω του, πριν κατρακυλήσει πάλι (βλ. 1989-1993). Είναι βέβαιο ότι θα κατρακυλήσει αφού οι φατρίες εκεί είναι πολλές και με διαφορετικούς στόχους: οι άνθρωποι αυτοί έμαθαν μονίμως να διαμαρτύρονται και όχι να ασκούν εποικοδομητική πολιτική. Σε ό,τι αφορά στον Τσίπρα, σαφώς και θα τραβήξει πολλούς νέους που έλκονται από το σταριλίκι.
Post a Comment