Saturday 23 February 2008

Προς MEGA channel

Μην εκπλήσσεστε που σας τη λέει το ΠΑΣΟΚ. Όταν ξεχνάτε ότι είστε δημοσιογράφοι και όχι πολιτικοί και μετατρέπετε το δελτίο ειδήσεών σας σε τηλεοπτικό κους κους, να τα περιμένετε αυτά!

Εγώ έμαθα στο σχολείο, στην Έκφραση-Έκθεση, ότι ο δημοσιογράφος ποτέ δεν εκφράζει άποψη ή σχόλιο, παρά μόνο παρουσιάζει γεγονότα και απόψεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτά τα γεγονότα. Μάλιστα με την καθηγήτρια κάναμε άπειρες ασκήσεις για να ξεχωρίζουμε την είδηση από το σχόλιο.

Εσείς που σπουδάσατε δημοσιογραφία, δε σας στο είπε κανένας;!

1 comment:

xazopouli said...

To Θέμα είναι πως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της ενημερωσης, διασπειρουν ειδησεις υπο την ανωνυμια που τους προσφερει - η νομιζουν πως - η bloggoσφαιρα.

Ποιος ο λογος οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αυτοι να καταφευγουν στην ανωνυμια, οταν εχουν ΟΛΑ τα μεσα (εφημεριδες, TV) να προσφέρουν τις… υπηρεσιες τους και να πληρωνονται μαλιστα ΝΟΜΙΜΑ(!);

Μια εξηγηση θα μπορουσε να ειναι οτι… αποφευγουν έτσι το “χαλιναρι” των εκδοτικων συμφερόντων.

Μια άλλη όμως είναι οτι με αυτον τον τρόπο, αποφεύγουν καθε έννοια “δημοσιογραφικής δεοντολογίας” ώστε να διασπείρουν οποια πληροφορία θέλουν, χωρις κανένα έλεγχο…

Προσωπικα πιστεύω ότι ισχύουν ΚΑΙ τα δύο… δεν έχει σημασία αν συμβαίνουν ταυτόχρονα ή το καθένα ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

Το ΓΕΓΟΝΟΣ πάντως είναι πως όλα δείχνουν οτι τα ΜΜΕ αποτελούν σήμερα την εξουσία που είναι ανεξέλεγκτη. και αυτό είναι - για όλους εμάς τους πολίτες - το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

-Αλληλοκαρφωματα δημοσιογράφων
-Βόμβες στα σπίτια εκδοτών
-Διαπλοκή και συναλλαγή
-Εκατομύρια ευρώ
-Κουκουλώματα
-Εκβιασμοί
-Μαυρο χρήμα
-Μοίρασμα της τράπουλας (αγοραπωλησιες Μέσων)

και πολλά άλλα, δειχνουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα ξεκάθαρα.

Εχω δύο ερωτήματα να κάνω:
1- Γιατί ο Παπανδρέου προεκλογικά μίλησε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Υπουργείου Πολιτισμού;
2- Γιατί ο ίδιος μετά τις εκλογές μίλησε για εκδοτικά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Ας δείξει τον δρόμο… διαφορετικά δεν θα βρει ευκολα συνοδοιπόρους στον λαό.

Γιώργο ΜΙΛΑ!!!

Λαέ ΞΥΠΝΑ!!!