Monday 2 June 2014

Very Macedonia




Πολλές κακίες διάβασα και γκρίνια από την πρώτη στιγμή για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας "Very Macedonia". Ότι είναι προεκλογική φιέστα, ότι είναι δωρεάν διαφήμιση στους γείτονες, ότι είναι κενό περιεχομένου.

Ε, λοιπόν εγώ τώρα το Πάσχα, που για μια φορά είπα να δείξω στους Ολλανδούς την Β. Ελλάδα αντί για τα νησιά, εμένα το www.verymacedonia.gr μου αποδείχτηκε πολύ χρήσιμο! Πολύ απλά δεν υπάρχει εναλλακτική. Χάνεσαι στο google άμα θέλεις να ψάξεις τουριτικές πληροφορίες για τη Βόρεια Ελλάδα. Τι θα κάναμε δηλαδή; Θα αφήναμε την πληροφόρηση  του τουριστικού κοινού στο Lonely Planet, που ξοδεύει σελίδες για να πληροφορήσει τους αναγνώστες του για την ύπαρξη "Μακεδονικής" μειονότητας και το τι αυτή υπέφερε ανά την ιστορία από το ελληνικό κράτος; (αναζητήστε σε ένα βιβλιοπωλείο τον ταξιδιωτικό οδηγό Greece του Lonely Planet και θα το δείτε με τα μάτια σας!).

Τώρα ο κίνδυνος να μετατραπεί το όλο επιχείρημα σε δωρεάν διαφήμιση για τους γιαλαντζί-ντεμέκ-Μακεδόνες γείτονες δεν είναι ανύπαρκτος, αλλά τόση υστερία, ρε παιδιά; Η λύση είναι πολύ απλή: κοτσάρετε μία ελληνική σημαία (που είναι τοις πάσι αναγνωρίσιμη) από δίπλα (στο σάιτ, σε κάθε αφίσα, σε κάθε φωτογραφία) και ξεμπερδέψατε! Τόσο μυαλό θέλει πια;!

No comments: